Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
![Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241056/cf_259/parmesansnittar_med_tangkaviar__rodlok_och_smetana.jpg)
Parmesansnittar är perfekt att servera som tilltugg eller på en buffé. Smördegssnittarna blir extra smakrika när du har både lagrad ost med god smak och parmesan i degen. Toppa snittarna med fint hackad lök, smetana och tångcaviar.
![Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241056/cf_259/parmesansnittar_med_tangkaviar__rodlok_och_smetana.jpg)
Ingredienser
ca 25 st
100 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven lagrad ost
2 dl finriven parmesan
1 - 2 msk vatten
1 rödlök
1 dl smetana
spritspåse
1 burk tångcaviar eller stenbitsrom (valfri färg)
1 kruka dill (till garnering)
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi457 KJ / 109 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentar
Gjorde succé som plock på minglet! Använde västerbottenost som lagrad ost och lite extra parmesan. Smöret var extrasaltat.
Ida
2023-10-13