Parmesanvåffla
![Parmesanvåffla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178200/cf_259/parmesanvaffla.jpg)
En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
![Parmesanvåffla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178200/cf_259/parmesanvaffla.jpg)
Ingredienser
4 portioner
100 g smör
2 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
ca 3 - 4 dl kallt vatten
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett28 g
Salt2.19 g
Kolhydrater33 g
Protein12 g
Kommentarer