Päron i ingefärslag

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Päron i ingefärslag

Ingredienser

4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller det?

Daniel

2021-11-08

Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...

Johanna

2021-04-13

Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)

Johanna

2021-04-12

Testa liknande recept

Inkokta päron med vanilj
Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
Betyg 3.4 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggpäron
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad