Päron med lingon- och mandeltäcke
![Päron med lingon- och mandeltäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13586/cf_259/paron_med_lingon-_och_mandeltacke.jpg)
Enkel, snabblagad och mumsig efterrätt av päron med lingon- och mandeltäcke. Du gör en smet av mandelmassa, ägg, lingonsylt och kanel och häller över päron. Grädda i ugn eller mikro och servera till glass.
![Päron med lingon- och mandeltäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13586/cf_259/paron_med_lingon-_och_mandeltacke.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g mandelmassa
2 ägg
1/2 dl lingonsylt
1 tsk kanel
1 burk päronhalvor (à 825 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer