Päronflarn

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
0
Päronflarn

Det här receptet på päronflarn är svindlande gott! Med söta päron, mandelmassa och lyxig aprikosmarmelad på en klassisk smördeg skapar du en förförisk efterrätt. Servera päronflarnen med vaniljglass eller vispad grädde och strö över pistagenötter.

Päronflarn

Ingredienser

6 portioner
1   platta smördeg (à 250 g)
5   päron
150 g  mandelmassa
2 msk  råsocker
1 1/2 dl  aprikosmarmelad
pistagenötter

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på smördegen.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: kontrollera att glassen inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3379 KJ / 806 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater99 g
Protein11.4 g

Testa liknande recept

Pärontarte med pistagenötter
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron med lingon- och mandeltäcke
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isad ananassoppa med pistagegrädde
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gelato med pistage – italiensk pistageglass
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga