Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ingredienser
6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
1/2 msk finrivet citronskal
3 päron
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk flytande honung
Till servering
1 msk färskpressad citronjuice
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur gör jag om jag vill förbereda och grädda den några timmar senare? ML
Marie-louise
2025-03-17Hej! Undrar lite hur lång tid i ugnen ungefär?
Christina
2024-10-05Hej Christina! Den ska stå ungefär 20-25 minuter i ugnen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-10-07Ljuvligt gott!
Annika
2022-10-31