Päronmarmelad med rosmarin

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
3
Päronmarmelad med rosmarin

Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Päronmarmelad med rosmarin

Ingredienser

ca 1 l
1 1/2 kg  päron
1 msk  finrivet citronskal
2 dl  vatten
4   kvistar rosmarin
5 dl  syltsocker
1 tsk  citronsyra

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Varför ska den förvaras i kylskåp? Jämför med andra marmelader, ex ert recept på gröna tomater, där "svalt" räcker. Det är ju massor av syltsocker i.

Janine

2023-10-13

Hej Janine! Helt rätt det räcker att förvara marmeladen mörkt och svalt. Receptet är nu uppdaterat. Vänliga hälsningar Harriet.

Redaktionen

2024-02-27

Kan man strunta i citronsyran?

Sara

2020-12-15

Hej Sara! Ja, det kan du göra om du vill. Då blir inte marmeladen lika syrlig som tänkt bara. 😊 Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-12-15

Varför citronsyra när man använder syltsocker?

Mona

2020-09-17

Hej Mona! Citronsyran är för smakens skull, för att få lite syra i marmeladen. Hoppas att du gillar marmeladen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-24

Näringsvärde per portion

Energi992 KJ / 237 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga