Päronmarmelad med rosmarin
![Päronmarmelad med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_209603/cf_259/paronmarmelad_med_rosmarin.jpg)
Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
![Päronmarmelad med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_209603/cf_259/paronmarmelad_med_rosmarin.jpg)
Ingredienser
ca 1 l
1 1/2 kg päron
1 msk finrivet citronskal
2 dl vatten
4 kvistar rosmarin
5 dl syltsocker
1 tsk citronsyra
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Näringsvärde per portion
Energi992 KJ / 237 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g
Kommentarer
Varför ska den förvaras i kylskåp? Jämför med andra marmelader, ex ert recept på gröna tomater, där "svalt" räcker. Det är ju massor av syltsocker i.
Janine
2023-10-13Hej Janine! Helt rätt det räcker att förvara marmeladen mörkt och svalt. Receptet är nu uppdaterat. Vänliga hälsningar Harriet.
Redaktionen
2024-02-27Kan man strunta i citronsyran?
Sara
2020-12-15Hej Sara! Ja, det kan du göra om du vill. Då blir inte marmeladen lika syrlig som tänkt bara. 😊 Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-15Varför citronsyra när man använder syltsocker?
Mona
2020-09-17Hej Mona! Citronsyran är för smakens skull, för att få lite syra i marmeladen. Hoppas att du gillar marmeladen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-24