Päronmos med citron och kanel
![Päronmos med citron och kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250285/cf_259/paronmos_med_citron_och_kanel.jpg)
Lent och sött päronmos som får en friskhet från citronen samt en god smak från kanelstången. Använd riktigt mogna päron så blir moset som allra bäst. Det är lite socker i moset och därför förvaras det bäst i frysen. Päronmoset passar till både frukostgröten och andra rätter där du i vanliga fall serverar äppelmos
![Päronmos med citron och kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250285/cf_259/paronmos_med_citron_och_kanel.jpg)
Ingredienser
8 dl
skal och saft av 1 citron
1/2 dl vatten
3 kanelstänger
2 kg mogna päron
1 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Moset innehåller lite socker och hållbarheten blir inte som för annat mos. Det håller ca 1 vecka i kylskåp, men för längre förvaring bör moset frysas och tas fram i omgångar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi753 KJ / 180 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater40 g
Protein1 g
Kommentar
Men om jag använder syltsocker så blir väl hållbarheten längre i kylen?
Karin
2023-09-19Hej Karin! Vi rekommenderar att använda strösocker till mos. Får du mos över så går det jättebra att frysa in. Det går såklart bra att välja syltsocker (för längre hållbarhet) men då blir konsistensen mer som sylt/marmelad, inte mos. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19