Päronpaj med mandel och honung
![Päronpaj med mandel och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16711/cf_259/paronpaj_med_mandel_och_honung.jpg)
Ljuvlig dessert! Päronpaj med mandel och honung är fantastiskt gott och blir en suverän avslutning på middagen. Till efterätten serverar du vispad grädde med riven choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
![Päronpaj med mandel och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16711/cf_259/paronpaj_med_mandel_och_honung.jpg)
Ingredienser
6 portioner
5 päron
1/2 dl honung
Pajdeg
3 dl vetemjöl
175 g smör
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning
100 g mandelmassa
2 ägg
2 dl mjölk
Till servering
florsocker
vispad grädde
riven choklad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg och använd receptet i övrigt.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt mjölkalternativ, t ex Solhavre eller rismjölk. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett42 g
Kommentar
Mycket god
Elisabet
2023-05-03