Päronsmulpaj med nöthack

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
5
Päronsmulpaj med nöthack

Med några få ingredienser kan du göra denna helt magnifika päronsmulpaj! Grädda dina klyftade, söta päron i en form täckta med smulig nöthacksdeg och servera din vackra paj med till exempel fluffig vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Päronsmulpaj med nöthack

Ingredienser

6 portioner
3 - 3 1/2   päron
1 1/2 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
1 dl  strösocker
1/2 dl  grovhackade hasselnötter
1 dl  flytande smör och rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut del av vetemjölet mot mandelmjöl (hade säkert kunnat byta helt) Tillsatte kardemumma. Mums!

Ingrid

2023-10-22

Tog fler päron, hälften av sockret och bytte ut vetemjölet till mandelmjöl för att göra glutenfri. Fruktansvärt god

Frida

2021-10-01

Mm, gifter sig med vaniljglass.

Julia

2008-10-13

Näringsvärde per portion

Energi1992 KJ / 477 kCal
Fett23.2 g

Testa liknande recept

Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päron- och lingonpaj
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingon och äppelpaj
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallonpaj med kokossocker
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enkel bärkrisp
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallonpaj med brynt smör
Betyg 4.6 av 5.
204 personer har röstat
Under 60 min att tillaga