Påskägg

Betyg 2.3 av 5.
15 personer har röstat
2
Påskägg

Det här receptet på påskägg är en härlig delikatess där du fyller ägghalvor med en röra på kokt äggula och valfri smaksättning. Du väljer mellan heta ägg, olivägg och medelhavsägg. Alla fyllningar är fantastiskt goda och en höjdare på påskbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Påskägg

Ingredienser

4 port per sort

Heta ägg

4   ägg
1   liten knippe gräslök
2 msk  crème fraiche
1 msk  mango chutney
tabasco
paprikapulver

Olivägg

4   ägg
1 dl  cottage cheese
10   smakrika, gröna oliver
salt och grovmalen svartpeppar

Medelhavsägg

4   ägg
1/2 dl  cottage cheese
2   marinerade soltorkad tomat
ev lite fetaost
salt och peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktofri cottage cheese och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu eller anna mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten.

Gör så här

Heta ägg
Olivägg

Medelhavsägg

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Tack för spännande recept till Påsk (och även för andra tillfällen..). GLAD PÅSK!

Leif

2017-04-03

Tabasco finns inte med i listan över ingredienser för de heta äggen.

Andreas

2014-04-18

Testa liknande recept

Elisabeths cottage cheeseröra
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullswraps
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Evas morotssallad med bacon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Internationell ostkaka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jills cottage cheese à la Malta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga