Påskkaka med mandel

Ett härligt recept på mjuk påskkaka med mandel. Du gör kakan av smör, socker, ägg, mjöl, mjölk, hushållsarom av bittermandel, aprikos och mandelspån. Perfekt att servera till efterrätt med en klick grädde!

Ingredienser
8 bitar
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm bittermandelarom
1 burk aprikos (à 420 g)
1 påse mandelspån (à 50 g)
Gör så här
00:01:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Som vanligt undrar man, är det vanlig ugnstemperatur eller är det varmluft? Viktigt eller hur. Kenth
Gunilla
2025-04-12Hej Gunilla! Vi använder oss alltid av över/undervärme i våra recept om det inte specifikt står varmluft. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-14Ska aprikoserna läggas i bottnen på formen eller på smeten?
Tahir mohammed
2023-04-07Hej Tahir Mohammed! Aprikoserna ska läggas på smeten. 😊 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-04-12Mycket god. Blev dock lite lurad av kommentarer om att kakan behövde bakas betydligt längre än vad det står i receptet. 33 minuter visade sig vara i längsta laget.
Bengt
2019-04-22Tack Bengt och ni övriga som kommenterat tiden i ugnen. Vi har provbakat receptet igen och då var kakan klar efter 36 minuter. Alla ugnar är ju olika så man kan behöva anpassa tiden. Hoppas ni gillade kakan när den tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2022-03-25