Påskpavlova

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Påskpavlova

Spröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.

Påskpavlova

Ingredienser

8 portioner

Marängbottnar

4   äggvitor
1/2 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  majsstärkelse
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  vitvinsvinäger
3 msk  konc apelsinjuice
2   engångs spritspåsar

Topping

2 dl  vispgrädde
1 dl  mascarpone
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  florsocker
400 g  jordgubbar

Till servering

rivet apelsinskal

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1234 KJ / 295 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
French toast med jordgubbskompott och mascarponekräm
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelmascarpone
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga