Påskschack-kaka
![Påskschack-kaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92612/cf_259/paskschack-kaka.jpg)
Chokladkaka som påminner om kärleksmums men med en härlig citronton. En mjuk kaka som barnen lätt bakar och dekorerar fint med påskens marsipankycklingar.
![Påskschack-kaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92612/cf_259/paskschack-kaka.jpg)
Ingredienser
25 bitar
2 dl vatten
200 g smör
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
5 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Frosting
rivet skal av 1 citron
50 g rumstempererat smör
200 g naturell färskost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
ca 4 dl kokos
gul hushållsfärg
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfritt färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1121 KJ / 268 kCal
Fett16 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26.5 g
Protein3.7 g
Kommentarer