Passerad fisksoppa med fänkål och tomat

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
3Klimatsmart
Passerad fisksoppa med fänkål och tomat

Smakrik slät fisksoppa som du naturligtvis kan äta direkt när den är klar, men den här fisksoppan passar också jättebra att ha med i en matlåda. Enkel att värma och äta med t ex bröd och aioli.

Passerad fisksoppa med fänkål och tomat

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
3   morötter (à ca 100 g)
2   fänkål (à ca 250 g)
3 msk  smör eller olja
2   fiskbuljongtärningar
1 tsk  torkad timjan
1 krm  chiliflakes
10 dl  vatten
500 g  passerade tomater
1   förp saffran (à 1/2 g)
400 g  fryst fisk (t ex torsk)
salt
peppar

Serveringsförslag

råa finstrimlade sockerärtor
aioli
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag mixade och det blev väldigt gott.

Björn

2024-07-31

Jättegod. Mixade inte.

Margareta

2023-10-21

Ska verkligen fisken också mixas? Skippade det och la i efter. Aioli lyfte soppan. Trevligt med sockerärtskrisp.

Maria

2023-10-20

Hej Maria! Ja i detta recept ska allt passeras/mixas men det går givetvis bra att mixa soppan innan man lägger i fisken om man vill ha fisken hel eller inte mixa soppan alls. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-24

Näringsvärde per portion

Energi1194 KJ / 284 kCal
Fett11 g
Salt3.6 g
Kolhydrater18 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med saffran och dillaioli
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fisksoppa "to be"
Betyg 2.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musslor med saffran och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga