Passionsfruktssufflé med chokladglass
Sufflé som efterrätt till nyår kan vara en utmaning, men också en succé. Kombinationen av maräng och passionsfrukt är magisk och lämnar ingen gäst oberörd. Servera suffléerna med en lyxig chokladglass och njut!
Ingredienser
8 portioner
Till formarna
rumsvarmt smör
strösocker
Passionfruktssufflé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
1 dl äppelmos
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
120 g äggvitor (120 g motsvarar ca 4 st)
Till servering
chokladglass (gärna smaksatt med lite rom)
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beärknat per portion exkl serveringsförslaget.
Gör så här
Tips
Förbered passionskrämen några timmar i förväg och låt stå i rumstemperatur under plastfolie. Pensla och sockra formarna i förväg. Vid servering: vispa marängen och fyll formarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi457 KJ / 109 kCal
Fett1 g
Salt0.07 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Kanon Blev riktigt bra
Ulf
2021-01-10Funkade inte alls. Det blev kräm med ett skal
Gunilla
2021-01-08Hej Gunilla! Vad trist att höra att det inte blev bra. Undrar vad som kan ha blivit fel? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-12Vad kan jag använda ist för passionsfrukt juice?
Annette
2018-12-30Hej Annette! Om det inte finns så fungerar det även med mango/passionsfruktjuice. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-02