Pasta arrabbiata med paprika och oliver
![Pasta arrabbiata med paprika och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231726/cf_259/pasta_arrabbiata_med_paprika_och_oliver.jpg)
God, lättlagad och kryddig pasta fixas enkelt med chilikryddad pastasås, röd paprika och svarta oliver. Servera till rigatonipastan och toppa med färsk basilika och ost.
![Pasta arrabbiata med paprika och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231726/cf_259/pasta_arrabbiata_med_paprika_och_oliver.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
2 msk olivolja (till stekning)
1 förp urkärnade kalamataoliver (à 370 g)
1 förp pastasås arrabbiata (à 400 g)
2 krm salt
350 g pasta (gärna rigatoni)
25 g parmesan
1 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2470 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer