Pasta bolognese med sojafärs
![Pasta bolognese med sojafärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160666/cf_259/pasta_bolognese_med_sojafars.jpg)
Med sojafärs och färdiglagad vegetarisk pytt kan du enkelt göra en vegovariant av din pasta bolognese. Örter, krossade tomater och rött matlagningsvin ger såsen en mustig och god karaktär, precis som originalet. Servera med nykokt penne och riven parmesan.
![Pasta bolognese med sojafärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160666/cf_259/pasta_bolognese_med_sojafars.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 förp färsk vegetarisk pytt (à 500 g)
1/2 förp sojafärs (à 300 g)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 msk tomatpuré
1 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
390 g krossade tomater
1 tsk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar
6 port pasta (gärna penne)
Till servering
rucola
riven lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i sojafärsen, pytten och buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Torr eller blöt färs?
Richard
2022-08-28