Pasta e ceci - pasta med kikärtor
Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 g pasta
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad rosmarin
2 krm chiliflakes
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt
peppar
Till servering
riven parmesan eller annan lagrad hårdost
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi är inte så förtjusta i rosmarin, så vi använde salladslök och persilja istället. Dessutom hällde vi i några halverade småtomater på slutet. En skvätt grädde blev det också! :-) Jag var lite för frikostig med chiliflakesen, så det blev lite för starkt. Det går såklart att variera detta recept i det oändliga! //Stefan
Stefan
2024-04-18Smakade bara rosmarin - superstarkt - var som om man satt och åt direkt från blomkrukan - blir inte fler ggr
Annika
2024-02-06Vilka bönor är det man ska mosa? Kikärtorna?
Emma
2024-01-17Ja men visst är det kikärtorna man ska mosa Emma. Tack för att du uppmärksammade oss på felet. Det ska vi åtgärda! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22