Pasta med ärtor och champinjonsås
![Pasta med ärtor och champinjonsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168153/cf_259/pasta_med_artor_och_champinjonsas.jpg)
En krämig pastasås fullproppad med umami tack vare champinjonerna, vitlök, den ljusa sojan och näringsjäst. Den här veganska svampsåsen är en riktigt mumsig vardagspasta!
![Pasta med ärtor och champinjonsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168153/cf_259/pasta_med_artor_och_champinjonsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g färska champinjoner
rapsolja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g pasta (valfri sort)
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
2 tsk torkad oregano
3 msk näringsjäst
1 msk ljus grönsaksfond
3 dl havregrädde
2 dl gröna ärtor
ca 1 dl pastavatten
salt och peppar efter smak
Garnering
några kvistar färsk oregano
För alla
Läs noga innehållet på buljongen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott"
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God och mustig smak, vi stekte champinjonerna i olja istället för utan och serverade med paprika till.
Suvi
2024-03-01