Pasta med aubergine och zucchini
Pasta med aubergine och zucchini är en fräsch rätt med mycket fylliga smaker och ett trevligt vegetariskt alternativ. Det tar dessutom max 20 minuter att tillaga så det är perfekt som vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1999
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olja
2 bifftomater
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 tsk torkad basilika (2 tsk motsvarar 1 msk färsk finhackad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett8 g
Salt0.01 g
Kolhydrater63 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
La i ett paket med fetaost, tärnad. Det blev supergott
Jacqueline
2022-11-30Varför skriver ni inte vikt på grönsakerna? En zucchini eller aubergine kan vara hur stor eller liten som helst..
Carola
2022-10-20Jättegott! Tog färsk persilja istället för torkad basilika och burktomater istället för bifftomater, la även till lite kycklingfond och balsamvinäger för att få till mer syra och umami.
Naima
2021-06-30