Pasta med brysselkål, getost och fikon
![Pasta med brysselkål, getost och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245018/cf_259/pasta_med_brysselkal__getost_och_fikon.jpg)
God och lättlagad pasta som får extra smak när mandeln kokas tillsammans med pastan och till det serveras en smakrik getostsås. Servera mandelpastan med brysselkålen som bakats i ugnen tillsammans med fikon och honung. Detta blir verkligen en god pastarätt att återkomma till ofta.
![Pasta med brysselkål, getost och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245018/cf_259/pasta_med_brysselkal__getost_och_fikon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Brysselkål och fikon
300 g brysselkål
2 msk olivolja
3 krm salt
3 färska fikon
1 tsk honung
2 msk balsamvinäger
Pasta och getost
4 port pasta (gärna linguine)
2 dl hel, skållad mandel
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 förp getost (à 130 g)
1 tsk honung
salt
peppar
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3531 KJ / 844 kCal
Fett51 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Annette
2022-12-02