Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Den här pastarätten går snabbt att laga och god blir den också! De gröna musslorna i sina vackra skal blir en fin ingrediens till tomat- och basilikafräset och pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g  grönmussla
4   port pasta (gärna tortiglioni)
2 msk  olivolja
1/2   påse rucola (à 65 g)
1 dl  kvarg (1 %)
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g  körsbärstomater
1   kruka basilika
2 tsk  vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1742 KJ / 416 kCal
Fett10.5 g
Kolhydrater49.5 g
Protein28.6 g

Testa liknande recept

Skaldjurs- och potatisgalette
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med broccoli och arrabbiatakräm
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med medelhavsfyllningar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med majs- och potatissallad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med majs- och potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga