Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto
Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja att ringla över rotfrukterna
300 g pasta (t ex spagetti)
ca 20 oliver
1 paket halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja att steka halloumiosten i
Rucolapesto
1 1/2 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex tofu eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Tips
Nötallergiker kan göra pesto på rostade solrosfrön i stället för valnötter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efter många år är detta fortfarande en favorit. Ta de rotfrukter du har hemma och variera lite. Skippa sås, är så fräscht och gott utan! Men kanske en extra halloumi om ni slåss om den i er familj med ;)
Kristin
2022-05-19Jag saknar näringsvärdet! Kan ni lägga till det? Tack på förhand!
Anna
2015-02-04Mycket gott, men jag håller med Katarina. Genom att komplettera med en sås så blev det mycket bättre
Björn
2013-03-19