Pasta med krämig ost- och skinksås

Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag! Då har du denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås. Prästost ger en perfekt smak till såsen, och du adderar gräslök och tomater på toppen innan servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 dl fryst hackad lök eller 1 hackad gul lök (för 4 port)
1 msk smör eller olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 1/2 dl riven prästost
salt
peppar
3 - 4 tomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 574 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen blev väldigt gryning för mig, kan det ha att göra med att jag använde laktosfri mjölk?
Per
2025-03-13Hej Per! Det ska funka fint att laga rätten med laktosfri mjölk, troligen är det osten som inte riktigt smält ordentligt. Hoppas det smakade gott ändå. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-03-25Det blev mycket strimlad skinka, annars var det jättegott
Jessica theres
2025-02-22Nice
Yang
2025-02-21