Pasta med kronärtskocka och bresaola
För hungriga dagar när man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är den här rätten perfekt. Pastan kokas snabbt upp och såsen gjord på kronärtskockscrème fixar du under tiden. Servera sedan pastan med halverade körsbärstomater, rucola och breasola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja eller smör
1 vitlöksklyfta
3 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
4 port pasta (gärna trottole)
250 g babyplommontomater
1 förp rucola (à 65 g)
2 förp bresaola (à 70 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kronärtskockscrèmen och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Krydda såsen med lite timjan eller basilika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2058 KJ / 495 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein25 g
Kommentarer
Riktigt gott, men kändes lite som en pastasallad
Malin
2023-04-08Jättegott och snabbt!
Anna
2023-04-05Ingen favorit hos oss
Marie
2023-04-04