Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino
Sugen på en ny inspiration i form av en härlig pastarätt? En krämig och smakrik sås görs på vita bönor, matlagningsvin, grädde och riven pecorino, och äts ihop med pasta och kronärtskockor!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
150 g salladsärtor
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
4 port pasta (gärna linguine)
Sås
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven pecorinoost
salt
peppar
65 g mangold
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Smaksätt såsen med lite pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3307 KJ / 791 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den är alldeles för smaklös!
Karin
2021-06-08Alldeles för flottigt med vispgrädde o ost, hälften så mkt o hälften så fett jade varit nog. Gott annars!
Eva
2021-06-08Oerhört smaklöst, hade inte skadat med lite soltorkad tomat eller liknande för att piffa upp smakerna något. Eller kanske lite svamp för att få in lite umami
Johan
2021-06-07