Pasta med kryddig korvgryta

Idag blir det en mustig, kryddig korvgryta med smak av oregano till middag. Serveras tillsammans med pasta som gärna får vara kokt al dente och gröna bönor. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2025

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp salsiccia (à 240 g)
1/2 msk olja
4 port pasta (gärna gnocchi)
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 dl crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
1 dl mjölk
2 msk chilisås
1 tsk torkad oregano
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 726 kCal
Fett32 g
Salt3.9 g
Kolhydrater68 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En ok korvgryta, följde tips och drog av skinnet, tror absolut det blev bättre så. I övrigt var den lite för syrlig och jag hade nog lika gärna kunnat hoppa över löken
Louise
2025-03-12Gott
Janet
2025-03-05Jättegott
Micaela
2025-03-03