Pasta med kryddig korvgryta
Idag blir det en mustig, kryddig korvgryta med smak av oregano till middag. Serveras tillsammans med pasta som gärna får vara kokt al dente. Servera med gurka i stavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp salsiccia (à 240 g)
1/2 msk olja
4 port pasta (gärna gnocchi)
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 dl crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
1 dl mjölk
2 msk chilisås
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 726 kCal
Fett32 g
Salt3.9 g
Kolhydrater68 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott o kul med gröna bönor i pastan! Om man drar av de tunna skinnen innan man skivar korvarna och kryddar m lite svartpeppar så blir det riktigt gott - och lättuggat!
Brita
2024-09-25Bytte ut korven mot Dennis Hot Dogs. Inte den största måltidsupplevelsen. Bra mat för fattiga.
Johan
2024-06-13ok men inte mer.
Mikael
2024-06-12