Pasta med paprika och mozzarella
![Pasta med paprika och mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182996/cf_259/pasta_med_paprika_och_mozzarella.jpg)
Pastarätt med grillad paprika och krämig mozzarella. Mâchesallad med nötig smak serveras till rätten. Strö över solroskärnor för att addera lite extra krispighet och tuggmotstånd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
![Pasta med paprika och mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182996/cf_259/pasta_med_paprika_och_mozzarella.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 dl gräddfil
1 tsk vinäger
salt
peppar
1 dl solroskärnor
2 förp mozzarella (à 125 g)
4 port pasta (gärna spaghetti)
65 g mâchesallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott och spännande rätt
Natalia
2021-05-28