Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
![Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190258/cf_259/pasta_med_salviastekt_kyckling__kapris_och_oliver.jpg)
En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.
![Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190258/cf_259/pasta_med_salviastekt_kyckling__kapris_och_oliver.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 st kycklinglårfiléer
olivolja (till stekning)
salt
svartpeppar
1 kruka salvia
1 hel vitlök (delad på mitten)
500 g färsk pasta
10 st tärnade cocktailtomater
2 msk hackad kapris
1 dl urkärnade, hackade kalamataoliver
rivet skal från 1 citron
6 skivade salladslökar
100 g riven parmesan
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut den mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 636 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer