Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
0
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.

Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Ingredienser

4 portioner
350 g  skaldjursmix
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   fänkål
250 g  körsbärstomater
1   ask färsk bladpersilja (à20 g)
4   port fullkornsspaghetti
3 msk  olivolja
1 dl  vitt vin
salt och svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med skaldjurssås
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med chorizo och syrliga skaldjur
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurswok med glasnudlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga