Pasta med sötpotatis, halloumi och röd pesto

Basilikadoftande pasta med pesto möter chilirostad sötpotatis och gyllene stekt halloumi. Underbart och mättande vegorecept. Passa på att laga en större sats och spara till matlådan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Ingredienser
4 portioner
500 g sötpotatis
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 krm salt
200 g halloumi
2 msk rapsolja
250 g valfri pasta
1 dl röd pesto
1 dl matyoghurt
65 g rucola
1 kruka färsk basilika
1/2 dl rostade nötter eller frön
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3315 KJ / 793 kCal
Fett43 g
Salt3.23 g
Kolhydrater71 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var jättegott. Lite mer halloumi hade inte gjort nåt
Ann-charlotte
2025-04-12Supergott!!!!
Linda
2025-03-27Gott men tiden är verkligen en glädjekalkyl. Om man inte finstrimlar sötpotatisen får man nog räkna med 2-3x så lång tid i ugnen.
Björn
2025-01-27