Pasta med svamp- och lökröra
Pasta med svamp- och lökröra är en skön pastarätt med champinjoner, gul lök och färdig pastasås som grund. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
2 gula lökar
250 g färska champinjoner
1 förp pastasås champinjon (à 390 g)
1 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk olja
salt
peppar
100 g grana padanoflarn
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2476 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Icas tomat- och champinionsås ger jag inte mycket för, den tar bort det mesta av svampsmaken, men jag lyckades rädda middagen från katastrof med hjälp av vitlök och andra kryddor. Kommer inte att spara receptet.
Johann
2024-06-06Jag använde det jag hade hemma: röd-, gul- och vitlök, rivna morötter och Karl Johansvamp; creme fraiche och Philadelphiaost vitlök och Umamibuljongtärning. Mumsigt 😋
Eva
2024-03-04Helt okej rätt, snabbt och lättlagat. Uteslut inte osten, det är den som ger smak till anrättningen.
Jennie
2022-05-31