Pasta med svartkålspesto
Pasta med pesto är en favorit som aldrig slår fel. Gör en smakrik och vackert grön pesto på svartkål, basilika och rostade solroskärnor och avnjut med nykokt pasta och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
2 dl pastavatten
1 kruka basilika
150 g svartkål
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 dl rostade solroskärnor
3/4 dl olivolja
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2141 KJ / 512 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev ganska torr både visuellt och smakmässigt. Skulle behövas mer sås.
Peter
2024-05-06Den blev väldigt populär hemma, den kommer vi göra igen!
Jessica
2023-08-08Besk i smaken. Nej, det var ingen höjdare
Frida
2023-06-12