Pastadeg

Betyg 4.1 av 5.
123 personer har röstat
22
Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pastadeg

Ingredienser

4-6 portioner
400 g  durumvetemjöl
4   ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Tips

Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
123 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra recept! Ibland har jag behövt ha i en eller några tsk vatten, då det varierar hur mycket mjölet drar åt sig, men generellt sett tycker jag att proportionerna är bra. Det är dock viktigt att knåda ordentligt och ännu viktigare att låt degen vila.

Erica

2024-06-05

Kan man använda glutenfri mjölmix till detta recept för att göra det glutenfritt?

Miranda

2024-05-27

Hej Miranda! Tyvärr kommer det inte bli så lyckat i det här receptet. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-31

Toppen recept! Innan jag började så läste jag några av kommentarerna nedan och visste därför att väga äggen fast tog 240 gram utan skalet. Hällde ner mjölet i matberedaren och med äggen i mitten. Körde länge på en låg hastighet och när det hade blandat sig så skickade jag i resten av mjölet. Perfekt konsistens på degen direkt! Behövdes inte tillsättas varken vatten eller mer mjöl. Av min pasta gjorde jag raviolin med ricotta och spenat och detta recept funkade utmärkt till det!

Sandi

2023-07-26

Näringsvärde per portion

Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord pasta
Betyg 3.7 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Medelhavsbröd
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga