Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4-6 portioner
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)
Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
Jag säger som alla andra. Väldigt torr deg. Men jag tog ett ägg till så blev den lite bättre
Carina
2025-04-23Denna deg får ni kolla över, ICA. Den blir så torr med ert recept. Tyvärr läste jag inte recensionerna innan jag gjorde degen. Fick tillsätta vatten och olja.
Eva-lotta
2025-02-18Jag vill skicka med alla som ger sig på egen pastadeg nedan tips, kör den i food processor/mixer. Allt annat är vansinne. Blir det lite torrt, ha i lite olivolja. Sedan MÅSTE degen slås in i plast och lämnas till att vila i kylen i minst en timme. Men gärna en hel dag. Den blir torr väldigt fort, slå in i plast fort! Sen ska det bli jättebra!
Amanda
2024-11-16