Pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola
![Pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36346/cf_259/pastafjarilar_med_skinka__tomater_och_ruccola.jpg)
Recept på god och snabblagad lunch eller middag. Du blandar pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola och serverar med en smakrik sås av bland annat citron, honung, senap och vitlök. Matigt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
![Pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36346/cf_259/pastafjarilar_med_skinka__tomater_och_ruccola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
65 g rucola
4 port pasta farfalle (4 port motsvarar ca 8 dl)
2 förp rökt skinka (à 180 g)
Sås
rivet skal av 1 citron
1 1/2 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
För alla
Salladen är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1995 KJ / 477 kCal
Fett17.5 g
Kolhydrater52 g
Protein27.5 g
Kommentarer
gott...perfekt till stranden i sommar...
Charlotte
2011-05-29Smakar sommar, god även kall.
Anna
2011-05-12