Pastagratäng med kycklingfärs
Mumsig gratäng fylld med massor av godheter står på kvällens meny! Pasta och kycklingfärs som utgör basen kryddas med soja, tapenade och grädde för krämighet. Häll på mjölk- och äggblandnigen innan du toppar med ost för att slutligen gratinera i ugnen. Servera med rödgrön kruksallad och kvällen är räddad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den helt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var ingen wow rätt, smakade ingeting, förutom lite vitlök
Ann-charlotte
2023-11-22Det här blev jätte gott och kommer att gå på repris
Mitra
2023-10-24Smakrik och omtyckt
Ingela
2023-02-04