Pastagratäng med pumpa
Gratäng med pasta och stekt pumpa – en enkel och god hösträtt för hela familjen. Krämig pumpa, bladspenat och pasta blandas samman, toppas med mozzarella och bakas gyllene i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
800 g pumpa (gärna butternut)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk hackad salvia eller rosmarin
1/2 tsk chiliflakes
400 g pasta (gärna penne)
3 dl crème fraiche
1 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
65 g bladspenat eller strimlad grönkål
1 mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott 😋
Dayana
2022-10-22Ok men hade högre förväntningar. Blev lite tråkig i smaken trots att det lät underbart på pappret.
Anette
2022-02-24Godaste jag ätit. Jag tog glutenfri linspasta. Bytte mjölken mot havre, och använde grönkål då jag alltid har bladspenat bredvid som sallad. Rekommenderas starkt!!!
Emmah
2021-12-07