Pastagratäng med spenat, fetaost och butternutpumpa

I denna härligt värmande pastagratäng får spenat, fetaost och butternutpumpa spela huvudrollen. Gratängen blir krämig och mustig tack vare mascarpone, fetaost och parmesan. Panko på toppen tillför krisp!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg)
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
250 g pasta t ex penne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g babyspenat
250 g mascarpone
150 g fetaost
3 dl finriven parmesan
2 krm chiliflakes
1 dl panko
Gör så här
00:25:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3954 KJ / 945 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Glömde spara pastavatten men det funkade bra ändå. Lite dyra ingredienser men lättlagat
Bryn flannery
2025-03-18Väldigt gott! Men både fett och ganska dyrbara ingredienser med mascarpone och mycket parmesan. Det får bli en helgrätt!
Ingrid
2024-10-15👍🏻supergott. Jag använde grädde istället för pastavattnet och det funkade.
Maria
2023-10-25