Pastalåda med bresaola
![Pastalåda med bresaola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83485/cf_259/pastalada_med_bresaola.jpg)
Oerhört smarrig och krämig lasagne med mozzarella, tomater, kvarg och det lufttorkade köttet bresaola från Italien. Smaksätt pastalådan med rosmarin och servera tillsammans med krispig salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
![Pastalåda med bresaola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83485/cf_259/pastalada_med_bresaola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
100 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
1 dl vatten
salt och peppar
250 g kvarg (10 %)
2 förp krossade tomater (à 500 g)
400 g torkade lasagneplattor
140 g skivad bresaola
65 g salladsmix
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2692 KJ / 643 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater90.3 g
Protein34.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, men lite snålt med sås och ost så vi tog mer.
Ann-charlotte
2021-07-08Det här var jätte gott, min dotter åt tre portioner!
Katja
2013-10-28