Pastasås som i Italien
Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna pastasås, precis som i Italien! Isterband, morot, parmesanost och lök är några av smakerna i denna utsökta sås. Blanda alla ingredienser vid servering och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 stor morot
100 g rotselleri
olivolja till stekning
1 förp isterband (à ca 300 g)
500 g krossade tomater
1 dl hönsbuljong (konc fond + vatten)
2 lagerblad
1/2 tsk socker
salt
300 - 350 g spaghetti
1 dl finhackad bladpersilja
2 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Fett20 g
Kommentarer
God! Dubblade receptet men minska på rotsellerin då. Kokade såsen ca 30 min. Använde 2 1/2 buljongtärningar till dubbel sats. Riktigt gott o perfekt matlådemat.
Pia
2023-10-22Denna kan verkligen rekommenderas när man tröttnat på vanlig körrfärssås så är det här en bra variant att ta till. Jättegod och uppskattades av ungdomarna hemma.
Ia
2008-12-19