Pavlova
Marängtårtan pavlova har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1 kruka citronmeliss
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör så här
Tips
Tillsätt 1 dl lemon curd i slutet av gräddvispningen som smaksättning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?
Kajsa
2024-06-11Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-12Hur länge kan man förvara marängen o förbereda? Tänkte ha det till en student.
Helena
2024-05-23Hej Helena! Ja, det går bra att göra marängen i förväg. Förvara den färdiga marängbotten i rumstemperatur. Är det fuktigt i luften så plasta in den så att den inte drar åt sig fukt. Lycka till med studenten! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-24Uteslöt vinäger, fyllde med grädde smaksatt med arrak. Mums!
Ingela
2024-03-28