Pavlova

Betyg 4.2 av 5.
225 personer har röstat
40
Pavlova

Marängtårtan pavlova har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Pavlova

Ingredienser

8 bitar
4   äggvitor
1/2 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  majsstärkelse
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Garnering

3 dl  vispgrädde
500 g  färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1   kruka citronmeliss

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.

Gör så här

Tips

Tillsätt 1 dl lemon curd i slutet av gräddvispningen som smaksättning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
225 personer har röstat

Kommentarer

Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?

Kajsa

2024-06-11

Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-12

Hur länge kan man förvara marängen o förbereda? Tänkte ha det till en student.

Helena

2024-05-23

Hej Helena! Ja, det går bra att göra marängen i förväg. Förvara den färdiga marängbotten i rumstemperatur. Är det fuktigt i luften så plasta in den så att den inte drar åt sig fukt. Lycka till med studenten! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-24

Uteslöt vinäger, fyllde med grädde smaksatt med arrak. Mums!

Ingela

2024-03-28

Näringsvärde per portion

Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Marängtårta med bär
Betyg 4.6 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängkrans med bär
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad glass med maräng och bär
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängbotten
Betyg 4.3 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glace au four med blåbär och rom
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga