Pecanpaj
Uppskattad paj med en fantastisk fyllning av mörk sirap, vaniljsocker, farinsocker, ägg och pecannötter. En mästerlig paj att bjuda på till efterrätt. Servera pajen med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
12 bitar
Deg
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk iskallt vatten
Fyllning
30 g smör
2 ägg
2 1/2 dl mörk sirap
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Välj gärna en pajform med ca 28 cm i diameter för bästa resultat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god!
Monica
2023-10-29Den blev så gott! Och den såg ut exakt samma som i bilden.
Fatema
2022-06-28Detta recept blir sååå gott! Men låt gärna pajen vila i några minuter eftersom den är väldigt rinnig när den kommer direkt ur ugnen, vi brukar låta den vila i ca 15-25 minuter. Den är fortfarande varm då och man får en perfekt paj!
Ida
2021-12-03