Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
4
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Underbara peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll! Heta och kryddiga smaker som gör succé på julbordet. Pepparblandningen, ingefäran och honungen är perfekta till revbensspjällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg  tjocka revbensspjäll
6   lagerblad
1 msk  rosépeppar (hela korn)
1 msk  grönpeppar (hela korn)
1 msk  svartpeppar (hela korn)
1 msk  kryddpeppar (hela korn)
ev 1 1/2 msk  sechuanpeppar (hela korn)
1 l  vatten (till pepparavkoket)
1   bit färsk ingefära (à 100 g)
2 dl  honung

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Har kört med detta recept i flera år på julbordet, en favorit, men jag gör utan sechuanpeppar.

Sara

2013-12-19

Jättegott! Vi hade det istället för julbord julen 2007. Uppskattat av både vuxna o barn.

Anneli

2008-12-18

Kan jag använda fläskkarré i st.f. tjocka spjäll? Karr´en bllir ju magrare vilket passar bra till allt det andra feta på julbordet. Ska receptet (tillagningstiden) ändras i så fall?

Björn

2007-12-18

Testa liknande recept

Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revbensspjäll med ingefära
Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins marockanska revbensspjäll
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga