Pepparkakor
Pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkaksdegen är mjuk och lätt att baka ut.
Ingredienser
ca 125 st
2 1/2 dl brun farin
3/4 dl ljus sirap
3/4 dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
ca 6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g)
1 1/2 tsk bikarbonat
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smöret mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Blanda färdigköpt pepparkaksdeg med hackad sötmandel och forma degen till en rulle. Skär rullen i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda pepparkakorna enligt anvisning på förpackningen.
Prova gärna vårt recept på pepparkaksdeg med grädde och mörk sirap.
Blanda färdigköpt pepparkaksdeg med hackad sötmandel och forma degen till en rulle. Skär rullen i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda pepparkakorna enligt anvisning på förpackningen.
Prova gärna vårt recept på pepparkaksdeg med grädde och mörk sirap.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi114 KJ / 27 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater4 g
Protein0 g
Kommentarer
Jättegoda pepparkakor! Och deg!
Karin
2023-12-28It is delicious receipt but they forgot to writehow to add butter to the dough, I added it to the pan to melt.
Duygu
2023-12-23Så satans snaskiga. Lät degen vila i två dygn i kylen, sedan gjorde vi kakorna och det blev helt magiskt.
Isak
2023-12-07