Pepparkaksblondies med lingon
Brownies gjord på vit choklad kallas för blondies och i detta recept har vi smaksatt den kladdiga chokladkakan med pepparkakskyddor för en julig variant. Garnera dina pepparkaksblondies med glasyr och toppa med syrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
ca 15 bitar
125 g smör
150 g hackad vit choklad
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1/3 dl sirap
2 dl vetemjöl
4 tsk pepparkakskrydda (eller se tips)
1/2 tsk salt
2 ägg
Topping
1 liten äggvita
ca 3 dl florsocker
1 dl tinade frysta lingon
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Baka kakan i förväg och frys in. Ta fram minst 1 timme före servering och toppa med glasyr och lingon.
Byt 4 tsk pepparkakskrydda mot 2 tsk malen kanel, 1 tsk malen kryddnejlika och 1 tsk malen ingefära (för 15 bitar).
Byt 4 tsk pepparkakskrydda mot 2 tsk malen kanel, 1 tsk malen kryddnejlika och 1 tsk malen ingefära (för 15 bitar).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergod seg och lite kladdig kaka!! Minskade till 1 dl strösocker och det blev bra, finns ingen anledning att ta 1,5 dl enligt mig. Gjorde en frosting av 200 g Philadelphia, 50 g smör och ca 0,5 dl florsocker istället för receptets variant. Garnerade med granatäppelkärnor. Rekommenderas! /Ann-Sofie
Ann-sofie
2021-12-01