Pepparkaksbollar

Betyg 2.9 av 5.
151 personer har röstat
16
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollen kombinerar det bästa av två världar: chokladbollen och pepparkaksdegen! Mandelmassa i degen ger dessutom en mjuk nötighet. Rulla bollarna i pärlsocker och bjud på dem på adventsfikat.

Pepparkaksbollar

Ingredienser

15 st
200 g  mandelmassa
100 g  smör
3 dl  havregryn
1 msk  malen ingefära
1 msk  malen kanel
2 tsk  malen kryddnejlika
1   nypa salt
1 msk  pressad apelsinsaft eller cognac
pärlsocker

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaksboll.

Gör så här

Tips

Om man vill kan man blanda ner hackad mandel eller rivet citrusskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
151 personer har röstat

Kommentarer

Också gott att rulla i hackade hasselnötter. Inte så sött vilket gör smaken mer balanserad

Sonia

2020-12-20

Blir jättebra med färdig pepparkakskrydda men inte 1-2 msk. Prova med ngr tsk istället och smaka av. Gjort så förut.

Sonia

2020-12-20

Tack Sonia för tipset. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Håller med Mikael, aldelles för mycket kryddnejlika! Går tyvärr inte att äta... säkert jättegoda med rätt balans på kryddningen.

Sandra

2020-12-13

Näringsvärde per portion

Energi618 KJ / 148 kCal
Fett9 g
Salt0.23 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nöt & bärmixbollar
Betyg 1.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mumma med citrus
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozartkulor
Betyg 4.5 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Choklad- och kokosruta med apelsin
Betyg 3.4 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga