Pepparkaksbollar
![Pepparkaksbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104445/cf_259/pepparkaksbollar.jpg)
Pepparkaksbollen kombinerar det bästa av två världar: chokladbollen och pepparkaksdegen! Mandelmassa i degen ger dessutom en mjuk nötighet. Rulla bollarna i pärlsocker och bjud på dem på adventsfikat.
![Pepparkaksbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104445/cf_259/pepparkaksbollar.jpg)
Ingredienser
15 st
200 g mandelmassa
100 g smör
3 dl havregryn
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1 msk pressad apelsinsaft eller cognac
pärlsocker
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per pepparkaksboll.
Gör så här
Tips
Om man vill kan man blanda ner hackad mandel eller rivet citrusskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett9 g
Salt0.23 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Också gott att rulla i hackade hasselnötter. Inte så sött vilket gör smaken mer balanserad
Sonia
2020-12-20Blir jättebra med färdig pepparkakskrydda men inte 1-2 msk. Prova med ngr tsk istället och smaka av. Gjort så förut.
Sonia
2020-12-20Tack Sonia för tipset. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21Håller med Mikael, aldelles för mycket kryddnejlika! Går tyvärr inte att äta... säkert jättegoda med rätt balans på kryddningen.
Sandra
2020-12-13