Pepparkakscheesecake
![Pepparkakscheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44432/cf_259/pepparkakscheesecake.jpg)
Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.
![Pepparkakscheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44432/cf_259/pepparkakscheesecake.jpg)
Ingredienser
6 portioner
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor
Fyllning
5 gelatinblad
200 g färskost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.
Eva
2017-01-15Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!
Deborah
2014-12-26Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!
Åsa
2006-10-26