Pepparkaksfikon med ädelost och honung
![Pepparkaksfikon med ädelost och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104396/cf_259/pepparkaksfikon_med_adelost_och_honung.jpg)
Ugnsbakade fikon med ädelost och pepparkakssmulor – en perfekt plockrätt till adventsminglet, eller varför inte till själva julafton? Avnjut gärna fikonen ihop med en kopp varm glögg.
![Pepparkaksfikon med ädelost och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104396/cf_259/pepparkaksfikon_med_adelost_och_honung.jpg)
Ingredienser
8 portioner
8 färska fikon
140 g ädelost
4 msk flytande honung
6 pepparkakor
flingsalt
För alla
Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt pepparkakorna till glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: byt till laktosfri grönmögelost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi606 KJ / 145 kCal
Fett6.1 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17.4 g
Protein4.4 g
Kommentarer