Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
![Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46260/cf_259/pepparkakstarte_med_adelost_och_portvinskokta_fikon.jpg)
Pepparkakstarten är en riktigt lyxig efterrätt som verkar mer avancerad än vad den faktiskt är! Bred ädelostblandningen över kakan och toppa med de portvinskokta fikonen. Utmärkt som dessert till nyårsmiddagen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
![Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46260/cf_259/pepparkakstarte_med_adelost_och_portvinskokta_fikon.jpg)
Ingredienser
8 portioner
250 g pepparkakor
50 g smör
1 ägg
1/2 tsk salt
300 g ädelost
200 g färskost
5 färska fikon
2 dl rött portvin
1 dl farinsocker
1/2 dl balsamvinäger
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Snabbvariant: toppa vanliga pepparkakor med ostkrämen och en portvinskokt fikonklyfta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer